Semidiesel

Den svarta miljöbilen

Att köpa en miljöbil för att värna om miljön och åka lättare på stadens vägar spelar beroende på modell och bensin ingen större skillnad mot att köpa en ”vanlig” bil. Förutom att man tidigare undslapp vägskatt.

Genom de ständigt åtstramande regler är det endast fyra procent av alla miljöbilar som uppnår de nya kraven. De nya reglerna kommer ta hänsyn till bilens vikt. Vilket betyder att tyngre bilar som släpper ut mer än de nya 95 gram koldioxid/km som kommer gälla kan fortfarande klassas som miljöbil.
Att tillverkarna gör sitt bästa är det ingen tvekan om.

 

Det kan bli så att vi ser en tillfällig återkomst för etanoldrivna V70, Passat och liknande bilar. För en del företag är det viktigt att deras tjänstebilar är miljöklassade. Vi tror att låg förbrukning kommer att vara mest avgörande i framtiden, trots allt. Då krävs hybridisering. I de flesta fall i kombination med bensin eller diesel. Gas och etanol förblir nischbränslen.

 

Detta säger  Ronny Svensson, vd på Ynnor, och att totalkostnaden för företagens bilinnehav kommer att vara avgörande.

Bara mindre svart

Att köra rätt, ecodrive, bidrar även till att vi värnar om vår miljö. Likaså att sköta om vår bil när det kommer till att lämna in den på reparation och att byta ut delar som blivit gamla eller dåliga. På nätet finns det massor av reservdelsföretag som tillhandahåller delar, däck och tillbehör till billigare priser; allt från lite mer udda modeller till större märken som Audi, Mercedes Benz och Volvo. Viktigt att tänka på är att det inte finns några gröna bilar, bara de som är mindre svarta.