Semidiesel

Från tändkula till Angel eyes

Sedan tändkulemotorn uppfanns har mycket hänt inom området motorfordon. Idag kan man extrautrusta sin bil på olika sätt, bl.a. med extralyktor som Devil eller Angel eyes. Det går även att trimma bilen på digital väg, något som inte var det lättaste när motorerna var helt mekaniska.

En modern förbränningsmotor är utrustad med flera små motorer som kontrollerar de olika motorparametrarna, framför allt tändningens inställningar och insprutningen av bränsle. Datorerna tar hänsyn till motorns och luftens temperatur, hur lätt motorn knackar, fuktigheten i luften och arbetsbelastningen. Genom att chiptrimma kan man höja motorns effekt eller minska bränsleförbrukningen. Dåligt utförd trimning kan dock minska motorns livslängd istället.

Från början syftade chiptrimning på ett byte av motorns styrchip, men idag handlar det oftare om att uppgradera eller förändra mjukvaran på olika sätt. Förutom att chiptrimma kan man även förändra bilens aerodynamiska egenskaper genom att utrusta den med fram- och bakspoiler och sidokjolar. Det är även populärt att sänka bilen. Nackdelen är väl att man lätt passerar för en volvoraggare, framför allt om man även gillar att köra runt i stan och lyssna på trance på hög volym. Det är ingen risk man löper med en tändkulemotor, men då får man ingen stereo heller.