Semidiesel

Nyheter i bilvärlden

Det finns just nu många nyheter inom bilvärlden. Det har bland annat avslöjats ett 50-tal bilar som är med i Året Bil juryns lista, med chans att utses som årets bil. Är man ute efter en mer specifik bil är den största marknaden på bilar i andra länder, där utbudet är enormt om man lättare kan få det man letar efter.

För dig som är intresserad av nyheter i bilvärlden eller vill köpa en drömbil är det bara att läsa vidare. Här behandlas kandidater i tävlingen Årets Bil och presenteras nyheter på bilmarknaden. Vilka bilar är favoriter i tävlingen? Och hur ska man tänka om man vill importera en bil från de största billänderna? Här finns ny info för dig som för dig som kanske tänkt ta billån eller har sparat för att kunna köpa den där nya bilen som du alltid drömt om.

Varningssystem i Volvos nya bilar

En stor nyhet för bilvärlden är att Volvos nya bilar är programmerade för att kommunicera med varandra. Ännu en utveckling för framtiden, där smarta bilar hjälper föraren. Volvo har gett sina 90-bilar denna nya funktion, vilket är baserat på en molntjänst som gör att bilarna byter information med varandra. Detta är fördelaktigt i fråga om trafikproblem och faror, där bilarna nu kan informera varandra om de vet något om kö, eller kanske en isfläck, skriver Aftonbladet. Detta kan medföra att Volvo får mer makt i bilvärlden, och kan komma att revolutionera den framtida bilmarknaden.

Import av bilar från gigantländer

I SVD kan man läsa om att bland annat Tyskland, Holland och Italien, som är gigantländer gällande utbud av bilar. Om man importerar bilar från dessa länder får man ofta det som man är ute efter, eftersom utbudet är mycket större än i Sverige. Ska man importera en bil är det bra att veta att Tyskland kan vara ett fördelaktigt land att göra detta från, eftersom köparen där är väl skyddad mot bedrägerier. Det är även viktigt att köpa bilen från en auktoriserad handlare, om möjligt. Det är ofta billigare än att köpa bil i Sverige.

Kandidater i Årets Bil 2017

Ungefär 50 bilar har listats av Årets Bil juryn, vilka alla har chans att bli Årets Bil 2017. Jan-Erik Berggren från Allt Om Bilar har några favoriter, bland annat: